به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیتالله سبحانی امشب در مراسم گردهمایی اساتید تفسیر قرآن کریم حوزه علمیه قم در دارالقرآن علامه طباطبایی ضمن تسلیت شهادت امام سجاد(ع) با اشاره به اینکه اثبات مسئله وجود 12 امام، از طرق مختلفی ممکن است، گفتند: نقبای بنی اسرائیل و حواریون حضرت عیسی 12 نفر بودهاند و این موضوع به ذهن متبادر میشود که اوصیای پیامبر(ص) نیز 12 نفر بودهاند.
ایشان به شیعه شدن تازه مسلمانی با توجه به این مسئله اشاره و بیان کردند: گاهی اوقات در جامعه به این مسائل توجه شده و به حقانیت شیعه پی میبرند، ولی ما ممکن است به این مسائل کمتر توجه کنیم.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه هر امامی با توجه به شرایط خاص زمان خود عمل کرده است، تصریح کردند: یکی از ویژگیهای امام سجاد(ع) این است که به مسائل فرهنگی پرداخته است.
ایشان با بیان اینکه صحیفه سجادیه شناخته نشده است، گفتند: بعد از انقلاب قدمهایی برداشته شده و قرآن تا حدی شناخته شده است و مفسر و آثار قرآنی زیادی چاپ شده است و نهجالبلاغه نیز از دوران قدیم مورد توجه بوده و تاکنون حدود شرح های متعددی در مورد نهجالبلاغه نوشته است اما صحیفه سجادیه شناخته نشده است.
معظم له با اشاره به اینکه باید کمر همت بست تا صحیفه سجادیه بخشی از کتاب درسی اخلاق باشد، ابراز داشتند: امام سجاد(ع) در زمانهای که همه گونه مراقبت و تفتیشی وجود داشت نه برای زمان خود بلکه برای آینده کار کرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه دعاهای امام سجاد(ع) انواع و اقسامی دارد، گفتند: یک جنبه از دعاهای امام سجاد جنبه اعتقادی آن است، در آن زمان امام سجاد(ع) با دعاهایشان مشخص کردند که قضا و قدر چنان نیست که دست ما را ببندد بلکه با توسل به خدا میتوانیم قدر خود را عوض کنیم.
ایشان با اشاره به اینکه برخی از دعاهای امام سجاد(ع) مربوط به مسائل اجتماعی است، عنوان کردند: در زمان امویان امام سجاد(ع) برای مرزبانان کشور اسلامی در برابر رومیان کافر دعا کردند.
حضرت آیت الله سبحانی با اشاره به اینکه برخی دعاها به این صورت است که فرد با خدا راز و نیاز کرده و دنبال درست شدن کارهای دنیوی خود است، گفتند: دعاهای امام سجاد(ع) این مسئله را به ما میفهماند که سخن گفتن با خدا منهای قضای حاجت برای آدم لذتبخش است.
ایشان بیان کردند: مردم برای فراموش کردن مشکلاتی که با آن روبهرو هستند به تفریحات روی میآورند در حالی بهترین راه فراموش کردن غم و غصه دعا است.
معظم له با به اینکه شهر قم از نظر تفسیر قرآن پیشرفت خوبی داشته است، ابراز داشتند: زمانی در قم تعداد اندکی از علما تفسیر قرآن میگفتند، ولی امروز میبینیم که آثار و تفاسیر گوناگونی چاپ و منتشر شده است و حافظان بسیاری پرورش یافتهاند.
ایشان اذعان داشتند: مسئله تفسیر همواره باید مورد توجه باشد چراکه تفسیر به پایان نرسیده است؛ قرآن ساحلی است که کرانه ندارد و هرچه روی آن مطالعه شود مسائل جدیدتری پیدا میشود.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه در تفسیر قرآن باید میزان رعایت شود، گفتند: مفسران باید ابتدا دورههای تفسیر را گذرانده باشند و بعد اقدام به تفسیر قرآن کنند نه اینکه هر کسی بدون آموزش ادعای تفسیر داشته باشد.
ایشان با بیان اینکه تفسیر باید طبقات مختلفی داشته باشد، عنوان کردند: نوجوانان، جوانان، دانشگاهیان و خانوادههای مختلف نیازمند تفسیر متناسب با طبقه خود هستند و ما باید تفسیرهای مختلفی برای آنها داشته باشیم.
انتهای پیام/313/30